Wil de Velde | Beeldend kunstenaar | About
2
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-2,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Zelfportret foto van Wil de Velde beeldend kunstenaar in Axel Zeeuws Vlaanderen - zelfportret gemaakt door Life in moments Fotografie in Spijkenisse gemaakt door Life in moments Fotografie in Spijkenisse

Na gewerkt te hebben als lerares in het basisonderwijs en als docent geschiedenis in het voorgezet onderwijs begint Wil de Velde op 48-jarige leeftijd in 1996 de studie aan de Kunstacademie int Joost in Breda, die ze in 2000 succesvol afrondt.

Afgestudeerd op mannelijk naakt is ze de mens als onderwerp trouw gebleven. De kwetsbare mens in een wereld die niet maakbaar blijkt. Vaak slachtoffer, gesymboliseerd in het schaap, het kind, de soldaat.


In de periode 2006 tot 2011 laat ze zich inspireren door ” De Groote Oorlog” en schildert ze een serie werken waarin ze de onmacht en de weerloosheid van de mens verbeeldt.


In 20014 komt een abrupt einde aan haar schildercarrière door een oogziekte die haar gezichtsvermogen tot 10% doet afnemen. Ze maakt van deze punt een komma, blijft tekenen en begint eind 2015 weer plezier te beleven aan verf.


In februari 2018 exposeert ze “poppen”¬† in haar atelier. Nu werkt ze aan een project waarbij ze elementen en motieven uit haar serie ” De Groote Oorlog” gebruikt als uitgangspunt. Een commentaar met andere ogen.


Sinds 2002 woont en werkt Wil in Axel